nlc.hu
Aktuális

Az amerikai nagykövet, David Pressman is kenyeret sütött - videó

“Ezt még sosem mondták nekem Magyarországon” – az amerikai nagykövet megdöbbent, amikor kiderült, hogyan kell kenyeret sütni

Nagy élmény volt David Pressman számára megismerni a hagyományokat.

Augusztus huszadika Magyarországon nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is. Ezen nap alkalmából az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman is megosztott egy videót arról, hogyan is kell kenyeret sütni. Ebben természetesen volt egy kis segítsége is, mégpedig  Rubin Eszter  író-pékmester.

A nagykövet szemmel láthatóan meglepődött, amikor kiderült, hogy a tésztát az asztalhoz kell csapni, és kellett is neki egy kis bíztatás. 

„Nagy élmény volt megismerkedni a kenyérsütés hagyományaival a több mint ezeréves Magyarország alapításának ünnepére készülve. A kenyérsütéshez a diplomáciához hasonlóan türelemre, elkötelezettségre és a megfelelő összetevők pontos egyensúlyára van szükség. Boldog Szent István-napot kívánok minden magyar embernek!”

– írta Facebook-posztjában David Pressman, aki emellett Rubin Eszternek megköszönte, hogy fogadta őt az otthonában és megosztotta vele a kenyérsütés hagyományát.

Rubin Eszter és David Pressman kenyeret süt

Fotó: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége/Facebook

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top