Nagy erőkkel keresi a rendőrség az idős nőt, aki ellopta Yoko Ono egyik kavicsát

nlc | 2018. Április 13.
Minden eszközét beveti a kanadai rendőrség, hogy megtaláljon egy idős nőt, aki feltehetően ellopott egy kavicsot Yoko Ono installációjából. A folyami kavics értéke 17 500 dollár, mert arra John Lennon egykori felesége ráírt valamit filctollal.

Szeresd önmagad (Love yourself) – állt a fekete filctollal írt felirat azon a folyami kavicson, amelynek nyoma veszett a torontói Gardiner Múzeumból, amely helyet adott Yoko Ono legújabb, A folyómedernek (The Riverbed) nevezett installációjának. A kavics Yoko Ono interaktív kiállításának része volt, amelyben egy kisteherautónyi folyami kavics hever szerteszét, mindegyiken valami üzenettel – például vágy, álom –, ezeket egytől egyig Yoko Ono írt fel saját kezével a kövekre.

A kavicsokat a kiállítás látogatói a kezükbe vehetik, hogy még jobban a rájuk írt üzenetekre koncentrálhassanak.

A múzeum biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a 60 év körüli nő a kezébe veszi a Szeresd önmagad feliratú kavicsot, majd koncentrálás helyett a zsebébe teszi azt.

A kanadai rendőrség felhívásban keresi az ismeretlen kőtolvajt, míg az ellopott kő értékét csupán annak töredékére, 5000 dollárra becsülték.

The Telegraph

Yoko Ono egy korábbi előadása

Exit mobile version