Baltával verték agyon a szülőket, majd felgyújtották a házat

nlc | 2018. Május 28.
Balesetnek akarták álcázni a halálukat, egy órán belül letartóztatták őket.

Kegyetlen gyilkosság történt Hódmezővásárhelyen: egy helybéli nő és élettársa úgy gyilkolták meg a nő szüleit, hogy halálukat balesetnek próbálták álcázni. A rendőrök egy órán belül letartóztatták őket – közölte a rendőrség.

A kettős gyilkosságról ezután egymás után derültek ki a részletek. Május 25-én pénteken hajnalban egy tűzesethez riasztották a hódmezővásárhelyi tűzoltókat. A helyszínre kiérkező tűzoltók két holttestet találtak a házban. Hamarosan kiderült, hogy a két halott nem a tűzben vesztette életét, hanem gyilkosság áldozatai lettek. A rendőrök kihallgatták az idős házaspár lányát, illetve az ő élettársát, a kihallgatás során pedig a 47 éves nő beismerte, mit tettek. Őt és 53 éves társát is azonnal őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen 30 napra elrendelte a pár előzetes letartóztatását „a több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen, bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés” miatt – olvasható hétfői közleményükben.

Ebből az is kiderült, hogy a páros együtt élt az idős házaspárral a hódmezővásárhelyi házban, egy külön lakrészben. A gyanúsítottak „alkoholizáló életmódja miatt” azonban elmérgesedett köztük a viszony: a szülők az utóbbi időben többször is felszólították a lányt és élettársát, hogy költözzenek el tőlük.

Május 24-én, csütörtökön nagy mennyiségű alkohol és gyógyszer elfogyasztása után a nő kicsalta 86 éves édesapját a konyhába, ahol élettársa többször is fejbe ütötte őt egy baltával. Ezután a 78 éves édesanya következett. A nő ezután úgy döntött, hogy egy gázpalackot is felrobbant, hogy szülei biztosan meghaljanak. A gázpalackból kiáramló gáz meggyújtásával a ház kigyulladt, ők pedig a törvényszék közleménye szerint  „elmentek szórakozni”. Amikor hajnalban hazaértek, látták, hogy a ház nem égett le, úgyhogy még egyszer felgyújtották az ingatlant. A vizsgálatokból kiderült, hogy az idős házaspár a baltás támadásba halt bele.

A bíróság indokoltnak tartotta a pár előzetes letartóztatását, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt a végzés nem jogerős. A Délmagyar azt írja, hogy az 53 éves férfi korábban is követett már el erőszakos bűncselekményt, így nem lehetetlen, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kap majd.

Exit mobile version