Fadeszkákkal javították meg a sérült díszburkolatot Egerben – fotó

Suhajda Zoltán | 2018. November 05.
Mekk mester is megirigyelhetné a Dobó téren használt megoldást.

Falécekkel foltozták be a sérült díszkő burkolatot a néhány évvel ezelőtt felújított Dobó téren, Egerben. A szokatlan megoldásról egy helyi férfi töltött fel fotókat a Facebookra – számolt be az RTL Klub.

A közösségi oldalon volt, aki tréfálkozott a szokatlan megoldáson, más viszont azt vetette fel, hogy mi lesz 10 év múlva, ha már most így néz ki a négy éve felújított tér.

Így javították meg a sérült burkolatot (Fotó: Facebook/Városom Eger)

Azóta piros-fehér csíkokat is festettek a deszkákra, de a megmaradt burkolólapok között széles hézagok tátonganak. Az egri önkormányzat nem nyilatkozott arról, hogy miért így javították ki a hibákat, és azt sem árulták el, végleges megoldásról van-e szó.

Többen úgy vélik, hogy a városrehabilitációs programban nem igazán sikerült a felújítás, és a téren szinte mindenhol találni törött vagy repedt burkolólapot.

Frissítés!

Az egri polgármesteri hivatal kedden nekünk is elküldte a hivatalos közleményüket az ügyben. Azt írják, szó sincs végleges megoldásról, és már júniusban megegyeztek a kivitelezővel, hogy garanciában kicseréli a sérült térköveket.

A munka november 12-én kezdődik, az időpontról már a riport előtt döntöttek. Hozzátették azt is, hogy azért vártak eddig a helyreállítással, mert nem akarták a nyári-őszi idegenforgalmi szezonban lezárni a tér egyes részeit.

Exit mobile version