Csütörtökön berobban a tavasz, akár 22 fok is lehet

nlc | 2020. Március 11.
És sok-sok napsütésre is számíthatunk.

Döntően ciklonok és frontjaik alakítják a kontinens időjárását, anticiklon csak a délnyugati és déli területeken meghatározó. Az Ibériai-félszigeten és úgy általában a Mediterráneumban napos, csapadékmentes az idő. Eközben az Északnyugat- és Észak-Európa fölötti hullámzó front mentén sokfelé esik az eső, jelentősebb csapadékot jelentettek Németország több pontjáról és Dél-Norvégiából is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 22 fok között valószínű (Fotó: Arno Smit on Unsplash)

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett hullámzó frontrendszer határozza meg, pontosabban az északi ciklon előoldalán délnyugati áramlással érkező egyre szárazabb és enyhe levegő.    

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Szerdán északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. Éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, Borsodban és Szabolcsban foltokban köd is képződhet. Csütörtökön a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, de az északkeleti határ mentén lehetnek felhősebb területek is.

Csapadék nem lesz. Szerdán a nyugati, majd északnyugati szelet az ország északi felén, csütörtökön a délnyugati szelet az északnyugati megyék kivételével nagy területen erős, az ország északkeleti harmadán viharos közeli széllökések kísérik.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 22 fok között valószínű.

Aktuális cikkeink tavasz témában:

A hét közepétől rákapcsol a tavasz, holnap 20 fok is lehet

Itt a tavasz, így védekezz a kerti kártevők ellen!

Exit mobile version