Gyerekként szexuálisan zaklatták az NBA egyik kosarasát

Andersen Dávid | 2020. Június 13.
A sportoló különleges módját választotta a szomorú történet nyilvánosságra hozatalának.
Ő az a milliárdos pedofil, aki mindent megúszott

Az amerikai profi kosárlabda liga, az NBA egyik csapata, a San Antonio Spurs kosárlabdázóját, Lonnie Walkert sokáig jellegzetes frizurájáról lehetett felismerni a pályán, még a laikusok számára is. A sportoló azonban tegnapi Instagram-posztjával alaposan meglepte rajongóit, ugyanis egy rövid videót töltött fel a képmegosztó oldalra, amelyen az látható, hogy éppen lenyírják hosszú rasztáit.

A kép mellé hosszú leírás is tartozik, amely szomorú történetet mesél el.

Lonnie Walker, a San Antonio Spurs kosárlabdázója, itt még a hajvágás előtt (Fotó: Getty Images)

„Azért kezdtem el ötödikes koromban növeszteni a hajamat, mert így álcáztam magam” – írja Walker. „Azon a nyáron sokat voltam a családom körében. Volt olyan rokon, akinek most nem írom le a nevét, akivel több időt töltöttem. Szexuálisan zaklatott, megerőszakolt és abuzált, amihez teljesen hozzászoktam, mert abban az életkorban még nem tudtam, hogy miről van szó. Hiszékeny és kíváncsi gyerek voltam, aki nem tudta, milyen a valódi világ. Úgy éreztem, a hajam olyasmi, amit teljes mértékben én irányítok. A hajamat én hoztam létre, én állítottam be és az enyém volt. Ebből merítettem önbizalmat.

Mostanában nem voltam túl jól. Újra és újra előjöttek a régmúlt dolgai a fejemben, és nagyon nehéz volt mentálisan küzdeni ezekkel a démonokkal. A járvány miatt lehetőségem nyílt magamba nézni és látni, hogy ki is vagyok valójában, annyi zárt ajtó mögött. A lényeg, hogy megtaláltam a békét és a belső boldogságomat. Megbocsátottam mindenkinek, még azoknak is, akik nem érdemelték meg. Miért? Mert ez egy holt teher volt, amit magammal cipeltem. Az idő pedig nem vár senkire, szóval miért is kéne erre pazarolnom az időmet? A hajam levágása több volt egy hajvágásnál. A hajam egy maszk volt, amely mögé elrejthettem a bizonytalanságomat, amiről úgy éreztem, hogy a világ még nem áll rá készen.

De most jobban vagyok mint valaha. Menjen a régi, jöjjön az új. Levedlettem a bőrömet, mentálisan, érzelmi, fizikai és lelki szempontból is. Az élet mindig nehéz lesz, de azokkal a kártyákkal kell játszanunk, amiket osztottak nekünk. Ha pedig vesztesz, az nem veszteség, hanem egy lecke. Most egy darabig nem leszek itt elérhető, mert még kezelem ezt a helyzetet. Csak szeretném, ha tudnátok, hogy mindenkit szeretek közületek. Béke, szeretet és boldogság.”

A sportoló posztját egyelőre még nem kommentálta sem a csapata, sem a családja. Az NBA bajnoksága egyébként a koronavírus miatt félbeszakadt, a tervek szerint július 31-én, 22 csapat részvételével fejezhetik be a 2019-2020-as szezont.

További cikkeink szexuális zaklatással, erőszakkal kapcsolatban:

Exit mobile version