Életmód

Szexuális zaklatással népszerűsítették az LG okostelefonját

A telefongyártó lengyel részlegének valószínűleg nem tűnt fel, hogy 2020-at írunk…

Nagy port vert fel, hogy néhány napja a dél-koreai LG lengyel kirendeltsége, az LG Poland az alábbi videót töltötte fel a TikTok videomegosztó platformra.

A felvételen egy idősebb férfi látható, aki egy fiatal nőről készít fotókat, annak beleegyezése nélkül. A nő észreveszi a kéretlen fotózást, majd belenéz a férfi telefonjába. Mivel azonban a készülék különlegessége, hogy dupla kijelzője van, a nő csak a férfit ábrázoló szelfiket látja.

Amikor azonban elfordul, a férfi ellenkező irányba kezd tallózni a fényképei között és láthatóvá válnak a nő beleegyezése nélkül készített képek, amit ő elégedetten nyugtáz.

A fotókat épp csak egy hajszál választja el az úgynevezett upskirting képektől, amelyeket jellemzően a tömegközelkedésen készítenek, a nők szoknyája alá befotózva – természetesen az ő beleegyezésük nélkül. Ezt a gyakorlatot egyébként Nagy-Britanniában 2019 óta szexuális zaklatásnak tekintik, és ennek megfelelően büntetik is.

A videó óriási felháborodást váltott ki, amelynek hatására a cég eltávolította a felvételt a TikTokról, mint látható, ennek ellenére az átgondolatlan reklám azóta már önálló életre kelt az interneten.

A cég az alábbi közleményt is kiadta az esetet követően: „Az LG Poland által nemrég közzétett videó nem ment végig a közösségi médiába szánt tartalmak esetében megszokott jóváhagyási folyamaton. Nem felelt meg az LG Electronics szabványainak és előírásainak, ezért azonnal eltávolítottuk. Bocsánatot kérünk, ha ez az átgondolatlan videót valaki bántónak találja. Azon leszünk, hogy a jövőben megakadályozzuk, hogy hasonló megtörténhessen.”

Ez mind szép és jó, de lássuk be, hogy 2020-ban édeskevés egy ilyen semmitmondó közleményt kiadni, amikor már eleve nem is lett volna szabad előfordulnia, hogy egy ilyen reklám egyáltalán elkészülhessen, jóváhagyási folyamatok ide vagy oda.

További cikkeink a szexuális zaklatás témakörében:

Szexuális zaklatással rekálmozza új telefonját az LG

Vajon 2020-ban tényleg szexuális zaklatással kell reklámozni bármit is? (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top