Változás áll be hétfőtől a vonatoknál a Budapest–Vác–Szob vonalon

nlc | 2020. Július 09.
Újraindul a közlekedés, de lesz, ahol továbbra is pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett.

Hétfőtől módosított menetrend lép életbe a Budapest–Vác–Szob vonalon, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között. A szobi vonalon a nemzetközi vonatok július 13-tól közlekednek, a 280-s számú és a 278-as Metropolitan EuroCity, a 477-es Metropol EuroNight és a 131-es Báthory EC vonatok kivételével, amelyek július 14-től indulnak. A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt.

Az egyvágányú közlekedés miatt a nyíltvonalon egy időben, egy irányban csak egy vonat közlekedhet, a járatoknak az állomásokon meg kell várni az ellenkező irányú vonat megérkezését. A vasúttársaság a menetrend kialakításakor törekedett arra, hogy a reggeli csúcsidőszakban munkába járás szempontjából lényegesebb, Budapest felé közlekedő vonatokat részesítse előnyben, ezért a Szob felé közlekedő vonatok esetében Nagymaroson hosszabb tartózkodásra kell számítani.

Néhány vonat a fővárosból Szob helyett csak Nagymarosig közlekedik, illetve Nagymarosról indul a Nyugatiba, helyettük munkanapokon továbbra is pótlóbuszok járnak az vasútvonal északi szakaszán.

A belföldi vonatok menetrendjét érintő módosítások:

Az egyvágányú közlekedés miatt egy esetleges műszaki meghibásodás esetén nagyobb késések alakulhatnak ki.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Exit mobile version