Életet mentett a félretárcsázás, megmenekült a 90 éves mosonmagyaróvári nő

Brájen | 2020. Augusztus 08.
A hívás sorsszerű volt, ez mentette meg az idős, magatehetetlen asszony életét.

Óriási szerencséje volt egy 90 éves mosonmagyaróvári nőnek. Egy férfinak köszönheti az életét, aki véletlenül hívta fel, mert félretárcsázott – számolt be a Tények.

Az idős asszony elmondta neki, hogy nagy bajban van, egyedül van a lakásában, elesett és nem bír felállni, órák óta étlen-szomjan fekszik a földön. A férfi felhívta a segélyhívó központot, ahonnan azonnal segítséget küldtek az asszonyhoz, aki képtelen volt kinyitni a biztonsági záras ajtaját. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök azonnal útnak indultak, hogy megmentsék a nő életét.

A tűzoltók betörték az ajtót, így sikerült bejutni hozzá. Az idős asszonyt kórházba szállították, tekintettel arra, hogy egyedül él, és félő volt, hogy még egyszer összeeshet.

A rendőrség szerint ez az eset is azt mutatja, hogy ha baj van, időben kell tárcsázni a segélyhívó központot. Az esetről készült hangfelvételt – amelyet a segélyhívó központ rögzített – egyébként a rendőrség közzétette a közösségi oldalán.

A hatóság – a Facebook-oldalán keresztül – további szerencséket kívánt a szerencsésen megmenekült idős asszonynak, valamint azt, hogy erőben és egészségben töltse majd be a 100. életévét is.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több szerencsés megmenekülés az nlc-n:

Exit mobile version