Életmód

A legismertebb magyar mémmel kampányol a rendőrség

A világszerte ismert férfi a kamuhívások elleni harcban segíti a rendőröket.

Ha valaki még nem hallott volna Hide the Pain Haroldról, az arcát valószínűleg már akkor is látta. Az Arató András nevű villamosmérnököt még az iWiW közösségi oldalon találta meg egy fotós, aki 2010-ben egy stockfotóoldalra készített róla pár képet. Az egyik fotó innen indult el a világhír felé, ma pedig már az egyik legismertebb mémnek számít.

Arató Andrásnak megtetszett a szerep, ezért már több reklámhoz is adta jellegzetes mosolyát. Most pedig a magyar rendőrség kampányában tűnik fel, mint Harold, a 112 segélyhívó központ munkatársa.

A videóval a rendőrök arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy ne hívogassák feleslegesen a 112-es segélyhívó számot, hiszen ez potenciálisan azoknak okozhat komoly kárt, akik valódi bűncselekményt próbálnának bejelenteni.

A videóból kiderül, hogy évente hárommillió fals hívás érkezik a segélyhívó központba, ahol több száz operátor dolgozik, három műszakban. A rendőrség információi szerint percenként 9 hívás érkezik hozzájuk, ebből viszont csak 3-4 a komolyan vehető segélykérés.

Tavaly az nlc. látogatói is olvashatták a rendőrség hivatalos Twitter-csatornáját üzemeltető csapattal készült interjúnkat, amelyben ők is felhívták a figyelmet a fals hívások veszélyeire.

Arató András azaz Hide the Pain Harold (Fotó: Knowyourmeme)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top