Egy katonatisztet neveztek ki az SZFE új kancellárjának

nlc | 2020. Szeptember 29.
Távozik az SZFE kancellárja, utódja Szarka Gábor lesz, aki Hende Csaba honvédelmi miniszter egykori kabinetfőnöke, majd miniszteri biztosa volt, tudta meg a 444.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fölé kinevezett kuratórium kezdeményezésére távozik az egyetem kancellárja, Vonderviszt Lajos, helyére pedig Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke kerül – értesült több forrásból a 444.

A 2015-ben bevezetett új rendszerben a miniszterelnök által kinevezett kancellárok vették át az egyetemek gazdasági irányítását. Ekkor került Vonderviszt Lajos az SZFE kancellári székébe, majd megbízatását 2017-ben újabb három évre meghosszabbították. Bár nem volt színházi kötődése, egyetemi források szerint partneri viszonyt alakított ki az intézmény vezetőivel.

A 444 úgy tudja, Vidnyánszky Attila kedd reggel behívatta a kancellárt, és közölte vele, hogy közös megegyezéssel távozik. Egyben bemutatta neki az utódját.

Az új kancellár, Szarka Gábor gépesített lövész tisztként végzett a katonai főiskolán, majd biztonságpolitikai és jogi diplomát is szerzett. 2010-ben léptették elő ezredessé, és ekkor lett Hende Csaba honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, majd miniszteri biztosa. Képviselte a kormányt katonai attaséként Párizsban, a kancellári posztra a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezik, ahol tavaly óta az egyetemi campusért felelős igazgató.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK)

Ők kiállnak az SZFE mellett:

Exit mobile version