Többen nem tudnak regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

nlc | 2021. Január 14.
Vannak hatvan év felettiek, akik még nem kaptak űrlapot levélben, és az is kérdés, hogy mi van azokkal, akik a fiatalabbak, de nincs internetük.

December eleje óta lehet jelezni Magyarországon, hogy valaki-e szeretné-e beoltatni magát koronavírus ellen. Azok közül, akik jelentkeztek a hivatalos regisztrációs oldalon, sokan aggódnak, amiatt, hogy biztos eljutott-e így igényük a vakcinára, ugyanis nem mindenki kapott visszaigazoló e-mailt

Az RTL Híradója szerint nemcsak az internetes regisztráció okoz fejtörést. A 60 éven felüliek ugye másképpen is jelezhetik igényüket a vakcinára, nekik külön kiküldött az állam egy regisztrációs űrlapot, ami vissza kell postázniuk, ha szeretnének kapni oltást, egy nógrádi településen azonban nem mindenki kapta meg ezt a levelet. A Híradó nézője két napig hívogatta a különböző hivatalokat, hogy 84 éves édesanyja megkapja a levelet a regisztrációhoz, és végül sikerült elérni, hogy felvegyék az adatokat, ami alapján neki is eljuttatják majd a nyomtatványt.

És mi a helyzet azokkal, akik nem múltak el hatvanévesek, de nincs internetük? Az RTL Híradója erre is rákérdezett az operatív törzsnél, de egyelőre nem kaptak választ.

Orbán Viktor még november végén jelentette be, hogy elindul egy regisztrációs lehetőség azok számára, akik kérnek majd koronavírus elleni oltásból, pár nappal később pedig is elérhetővé vált a Vakcinainfo.gov.hu.

Sokáig nem volt egyértelmű, hogy a regisztráció feltétele-e annak, hogy valaki megkapja a védőoltást, majd nemrég annyi pontosítás érkezett, hogy mindenkinek jeleznie kell a szándékát, hogy szeretné-e beoltatni magát, ennek módja pedig a regisztráció. Ezt követően osztják be a hatóságok az oltási terv kategóriái alapján, a regisztráció lehetősége egész évben nyitva marad, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő az oltáshoz az orosházi Platán Idősek Otthonában 2021. január 10-én (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Még több hír a koronavírus elleni oltásokról:

Exit mobile version