Másodfokon is börtönre ítélték a budapesti igazgatóhelyettest, aki fiúkat zaklatott szexuálisan

nlc | 2021. Január 20.
Másodfokon is 4 év 3 hónap börtönre ítélték a fiúkat zaklató igazgatóhelyettest.

A Fővárosi Törvényszék – nem jogerős ítéletében – másodfokon helybenhagyta az első fokon kiszabott 4 év 3 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást azzal a férfival szemben, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákja felé.

A vádlottat véglegesen eltiltották minden, 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos tevékenységtől.

A vádlott 2012 júniusa és 2017 januárja között a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki: tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője az egyik cselekmény miatti megszüntető rendelkezésre figyelemmel enyhítésért fellebbezett, így az eljárás harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

(MTI)

Szexuális zaklatás az iskolákban:

Exit mobile version