„Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné” – írta a magyar újságírónőről az erdélyi magyar sajtópolitika egyik vezetője

nlc | 2021. Március 17.
Szőke László szerint Parászka Boróka erdélyi magyar újságírónő megérdemelné, hogy agyonverjék.

Parászka Boróka erdélyi magyar újságíró bántalmazását legitimáló posztot tett közzé hétfőn Szőke László, a magyar kormány által Erdélybe juttatott több milliárd forintos sajtótámogatás médiaportfóliójának fejlesztési igazgatója – írja a Mérce.

Szőke László az alábbi szöveggel osztotta meg az újságíró egyik Facebook-bejegyzését, amelyben a vakcinanacionalizmust kritizálja.

„Szegény Boróka. Hülye, de legalább van nekünk. Legalább. Néha gondolkodom, hogy kell-e figyelnünk rá. Nem. Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné.”

A posztra, amelyet Szőke azóta törölt, Prohászka azzal reagált, hogy felhívta a figyelmet a kolléganőit érő hasonló fenyegetésekre.

„A hasonló támadássorozatokban felbukkan: a fizikai erőszakkal való fenyegetés, az érzékeny adatokkal való visszaélés, vagy azzal fenyegetés. A verbális erőszak. A családtagok, ismerősök bevonása a konfliktusba, zaklatása. A nyilvános megalázás. Az online lincselés. Minden, amivel újságírónők világszerte szembesülnek”

– írta a Prohászka Boróka.

Szőke László később közzétett egy újabb bejegyzést, amelyben beismeri, hogy túllőtt a célon, de bocsánatkérés nélkül próbálja bagatellizálni a történteket.

(Kiemelt kép: Facebook/Parászka Boróka)

Exit mobile version