Aktuális

Fogságban szült az elrabolt újságírónő, sikerült megszöknie

Sikerült Törökországba szöknie kisbabájával együtt egy német nőnek, akit tavaly raboltak el Szíriában. Az újságírónő fogsága alatt megszülte gyermekét, baba és mama jól vannak – közölte a német külügyminisztérium.

“A német nő és csecsemője, aki a fogságban született, a körülményekhez képest jó állapotban van” – írta a külügyi tárca. Most a német konzulátus és a német szövetségi rendőrség tagjai vigyáznak rájuk Törökországban. A Bild szerint a nő szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában, a müncheni Süddeutsche Zeitungnak és a hamburgi központú NDR rádiónak. A külügyminisztérium szóvivője nem árult el további részleteket az ügyről.

Fogságban szült az elrabolt újságírónő, sikerült megszöknie

A Reuters hírügynökség ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a Focus nevű német hírmagazin idén februárban beszámolt a történtekről, és megnevezte a 27 éves Janina Findeisent, akinek tudósításait a lap szerint Marie Delhaes álnévvel tették közzé. A Focus szerint az újságírónőt 2015 októberében rabolták el, és kisfiát decemberben szülte. Értesülések szerint az an-Nuszra Front nevű szíriai fegyveres csoport tartotta őt fogva, amely nemrég a Fatah as-Sam Front (JFS) nevet vette fel. A JFS közben egy tweet-üzenetben cáfolta, hogy ők álltak az emberrablás mögött. Sőt, azt állították, hogy valójában ők szabadították ki a nőt és gyermekét egy “kisebb csoport” börtönéből.

Még több emberrablásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top