Ezek a járványügyi szabályok maradnak biztosan április 19-ig

B.Esz. | 2021. Április 08.
Orbán Viktor keddi bejelentése nem jelent teljes nyitást, ezek a szabályok mindenképpen maradnak április 19-ig.

A kormány az operatív törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét. A maradó járványügyi korlátozásokról szóló részletek szerda este megjelentek a Magyar Közlönyben. A rendelet szerda este tíz órakor lépett hatályba – írja az Index.

Juhos Gergő fodrász egy férfi haját vágja egy újranyitott miskolci szalonban 2021. április 7-én. Ezen a napon lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók (Fotó: MTI / Vajda János)

Ami április 19-ig biztosan marad:

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy nyithatnak az üzletek és újra indulhatnak a szolgáltatások. A részletes nyitási intézkedések: az este 8 órai kijárási tilalom-kezdet 10 órára változik, az üzletek 21.30-ig nyitva lehetnek minden nap, de 10 négyzetméterenként csak egyetlenegy vevő számára nyithatnak a fodrászok, a kozmetikák és más szolgáltatók, de a vendéglátóhelyek és a szállodák nem Az iskolák április 19-ei kinyitását már korábban bejelentették.

Tegnap diákok összefogást szerveztek a korai iskolanyitás ellen. A kezdeményezők szerint érthetetlen, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes. Erről ebben a cikkben írtunk.

Kapcsolódó cikkeink

Exit mobile version