nlc.hu
Aktuális

Gulyás Gergely az oltási programról és a nyitásról

Gulyás Gergely: 5-6 nap múlva dönthetnek a további nyitásról

A pedagógusok 85 százaléka megjelent és felvette az oltást, az iskolák nyitására védettek lesznek.
Gulyás Gergely

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter vázolta az oltási terv következő pontjait a csütörtök délelőtt kormányinfón. A következőkről volt szó:

  • A kormány hetekkel ezelőtt meghozta a döntést, hogy az oltások számától függ minden újraindítási intézkedést. Az egyetlen érdemi fegyver a vakcina. A két és félmillió csak az első lépés volt, de ez valódi enyhítést nem tartalmazott, hiszen az enyhítés mellett szigorodtak is a szabályok. A kijárási korlátozás módosítása a tavaszi időszaknak volt köszönhető, és annak, hogy kevesebben lehetnek az üzletekben. 
  • A pedagógusprogram előtt 34 ezer pedagógus kapott oltást, most pedig több mint 66 ezren jelentek meg, ez a behívott pedagógusok 85 százaléka; az érdemi védettség az első oltás után érkezik, a második ezt csak megerősíti – mondta a miniszter.
  • Arra kérik a tanárokat, legyenek tekintettel a szülőkre, akiknek megterhelő az online oktatás, és 19-én álljanak munkába. Attól függetlenül, hogy az online oktatást a vártnál még jobban is sikerült megszervezni.
  • A továbbiakról akkor döntenek, amikor elérik a hárommillió beoltottat, ez 5-6 nap múlva várható. A bértámogatás áprilisra is jár a most megnyitott üzletek, szolgáltatások számára is.

Mindenkit arra kérnek, aki még nem regisztrált: tegye meg és oltassa be magát. A keleti vakcinák biztonságosak, az ő segítségükkel tartunk ott, ahol. Az AstraZeneca is megbízható és biztonságos, meg lehet bízni benne, ezt az Európai Gyógyszerügynökség is megerősítette.

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top