nlc.hu
Aktuális

Még nincs itt az ideje a lazításnak

Gulyás Gergely: A számok alapján a lazításnak még nincs itt az ideje

Szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához, ezért ennyire rosszak a számok. A nyitásra még várni kell...

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy a szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához, ezt jelzik a rendkívül rossz számok – számolt be róla a Telex. Ahogy megírtuk, már 200 felett van a koronavírus napi halálozása, 6502 az új fertőzöttek száma, elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen.

Gulyás Gergely: A számok alapján a lazításnak még nincs itt az ideje

Gulyás Gergely beszédet mond (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

„Az ápolók és orvosok iszonyatos munkát végeznek”, amiért a miniszter köszönetet mondott. Hozzátette azt is, hogy több mint 11 ezer szabad kórházi ágy van, a rezidensek és a medikusok is részt vehetnek a munkában, kapacitásprobléma pedig nincsen.

A számok alapján a lazításnak még nincs itt az ideje, mondta Gulyás. Az egyetlen megbízható védekezési mód, ha az oltás folytatódik.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. Bár a kormány cáfolja, az Index szerint a romló számok miatt nem zárható ki, hogy megyénkénti zárást vezetnek be, illetve a lap úgy tudja,  március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások.

Gulyás mégis bizakodó: „Bár a hullám csúcsának a közelében vagyunk, abban bízunk, hogy a nyitás közelében is vagyunk”, mondta.

A kormány többlépcsős újranyitásban gondolkodik, a nyitást pedig várhatóan a beoltottak számához igazítják majd. Ennél több részlet most viszont nem derült ki, Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre – írja a Telex.
 

Kapcsolódó híreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top