nlc.hu
Aktuális

Járványügyi intézkedések húsvétkor

Index: húsvétig nem lesz nyitás, de megyénkénti zárás is jöhet

Romlanak a számok, nem zárható ki, hogy megyénkénti zárást vezetnek be.
Karantén

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index.

A lap szerint a szakemberek célja, hogy elejét vegyék a húsvéti nagy mozgásoknak. Úgy tudják, március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások.

Hogy utána mi jön, arról ellentmondó információik vannak: elképzelhető, hogy már nem lesz újabb korlátozás, és az eredeti tervek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek.

Más forrásoktól viszont úgy értesültek, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás. Néhány napja Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője arról beszélt, hogy megyénként eltérő járványügyi intézkedések jöhetnek. Ha ilyet bevezetnek, akkor elképzelhető, hogy nem lehetne utazni a húsvéti előtti napokban

A Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ez vár ránk a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top