nlc.hu
Család

Merkely Béla a harmadik hullámról

Merkely Béla szerint drámai hetek előtt állunk

Merkely Béla szerint a legmagasabb számok ezen a héten várhatók a koronavírus-járványban, és utána is maradnak az emelkedett számok.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora

Vasárnap reggelre a Semmelweis Egyetemen 1200-ra emelték a Covid-ellátó helyeket, ebből 150 beteget tudnak intenzív osztályon is kezelni, és ha kell, ezt a számot tovább emelik – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió kedd reggeli adásában.

Merkely szerint ezen a héten lesznek a legmagasabb számok koronavírus-járványban, és úgy gondolja, az emelkedett szám nagyjából három hétig lesz megfigyelhető.

„Három héten át számítunk megterhelésre, a fellélegzést valahogy május közepére teszem. A lélegeztetett betegek számát maximum 1400 körül várom, onnan ez vissza fog menni”

– mondta Merkely Béla.

A rektor szerint egyelőre nagyon sok a beteg, azon belül is a középkorúak és a fiatal páciensek, hiszen ők mozognak, nekik van több kapcsolatuk. Azt is mondta, hogy jelenleg nagyon sok 40-50 év körüli ember van lélegeztetőgépen.

(Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán)

(Index)

A harmadik hullám a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top