nlc.hu
Család

Március végére várható a 3. hullám tetőzése

Március végére várható a 3. hullám tetőzése

Valószínűleg a brit mutáció tehet a számok emelkedéséről.
Ekkor tetőzhet itthon a harmadik hullám az amerikai járványmodell szerint

Március végén tetőzhet leghamarabb a harmadik hullám – ezt mondta Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak. A szakember szerint az oltások kedvező hatása csak április elején érződhet leghamarabb. Így szerencsés esetben a járványhullám második felét már le lehet vele vágni. Az országos tisztifőorvos szerint ebben a hullámban sok negyvenes éveiben járó beteg állapota hirtelen válik súlyossá, és kezd romlani az állapotuk annyira, hogy kórházi kezelésre szorulnak.

Ferenczi Tamás szerint elképzelhető, hogy akik a 3. hullámban súlyos állapotba kerültek, azok a brit mutánssal fertőződtek meg. Ez 1,5-szer gyorsabban terjed, mint az eredeti vírus, és akár néhány hét alatt meghatározóvá tud válni. Az első két hullámban a fertőzésszámok emelkedése után több héttel kezdett el növekedni a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre kapcsoltak száma, a 3. hullámban ezek a számok egyszerre emelkednek. 

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Hírek a hazai helyzetről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top