nlc.hu
Életmód

2021-ben végig itt marad a koronavírus

Nem valószínű, hogy idén véget ér a járvány – állítja az Egészségügyi Világszervezet

Mindezt Mike Ryan, a szervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója közölte kedden.

„Véleményem szerint nagyon korai és valószínűtlen azt gondolni, hogy az év végére túlleszünk a koronavírus-járványonmondta Ryan egy keddi sajtótájékoztatón. – Amit viszont meg tudunk tenni, ha okosak vagyunk, az az, hogy véget vetünk a kórházi kezeléseknek és a haláleseteknek, a tragédiának a világjárvánnyal összefüggésben” – summázta. Elmondása szerint a WHO jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentse a fertőzés mértékét, és minél több embert oltsanak be a koronavírus ellen.

emberek szájmaszkban egy római piacon

Vásárlók szájmaszkban egy római piacon (Fotó: Unsplash)

A vakcinaszállítmányokat illetően a helyzet már javult a 10 héttel ezelőttihez képest, bár „hatalmas kihívások” fordulnak elő elosztásukban, Ryan szerint az előny pedig továbbra is a vírusnál van. „Ha a vakcinák nemcsak a halálesetekre és nemcsak a kórházi kezelések számára kezdenek el hatni, hanem jelentős hatásuk lesz a terjedés dinamikájára és annak kockázatára, akkor, azt hiszem, hogy közelebb fogunk jutni ahhoz, hogy kordában tartsuk a világjárványt” – tette hozzá.

Magyarországon jelenleg ötféle vakcinával oltanak, a kormány szerint ezen a hétvégén szombaton és vasárnap tömeges oltás lesz, több mint 70 ezer adag AstraZeneca vakcinával oltanak be 60 év alatti krónikus betegeket. 

Itthoni hatások: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top