nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós az új fertőzöttek számáról

Ijesztő napi fertőzésszámokra készül a víruskutató

Rusvai Miklós szerint a következő két hétben akár naponta 10 ezer embernél is kimutathatják a koronavírus-fertőzést Magyarországon.
Koronavírusteszt

A következő két hétben 10 ezer körül alakulhat a napi új fertőzöttek száma Magyarországon – mondta az InfoRádiónak Rusvai Miklós víruskutató. Összehasonlításképpen: a járvány hazai kezdete óta csak egyszer, idén március 6-án volt 7 ezernél több új regisztrált eset.

Ráadásul a szakértő becslése szerint a hivatalos adatok csak a pozitív esetek alig 10 százalékát mutatják, így valójában akár napi több mint 100 ezer új beteg is lehet a következő időszakban.

Hogy érezhető javulás legyen a statisztikában a 70 százalékos nyájimmunitás fele, vagyis 3,5-4 millió embernek az immunitása szükséges. Rusvai szerint az eddig több mint egymillió beoltott emberrel és azokkal, akik átestek a fertőzésen, nagyjából a lakosság 25 százalékánál tartunk.

(Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi)

Bedurvul a járvány:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top