nlc.hu
Aktuális

Egymillió embert beoltottak Magyarországon

Egymillió ember már megkapta az oltást Magyarországon, csaknem 8 ezer beteg van kórházban

Március 8-ra már egymillió ember megkapta legalább az első adag koronavírus-vakcinát Magyarországon.

2696 újabb embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

  • Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981 főre emelkedett.
  • 7924 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen.
Koronavírus-vakcina Szputnyik

Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinájával olt be egy pácienst Balogh László, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő otoneurológus fõorvosa a kórház oltópontján 2021. március 6-án (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Hétfő délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon, pontosabban legalább egy adagot a kétdózisú vakcinából. Most először nem közölték pontosan, hogy hány embert oltottak be az előző napon, így nem tudni, hányan kapták már meg mindkét oltást.

Az oltási programban közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is, a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal, a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Az AstraZenecával való oltással volt egy kis káosz adatbázis-problémák miatt, de az oltás e hét második felében folytatódik.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások szigorításáról döntöttek, az új szabályok március 8-én léptek életbe.

Zavarok az oltási programban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top