nlc.hu
Egészség

A halasztás ellenére megkapták az oltást

Lemondták a hétvégi tömeges oltást, de aki mégis elment, megkapta a vakcinát

Fokozódik a káosz a tömeges oltás ügyében: aki a lemondó SMS ellenére elment az oltópontra, megkapta a védőoltást.

Adatbázis-problémák miatt a hétvégén elmarad a tömeges oltás. Mint arról beszámoltunk, ez 74 ezer ember érint, akiket AstraZenecával oltottak volna most hétvégén, és erről SMS-t is kaptak.

Bár az oltást lefújták, szombaton mégis többen megjelentek az oltópontokon, mert nem értesültek a halasztásról vagy szerencsét próbáltak, hátha mégis kapnak oltást – írja a Telex.

Koronavírus-vakcina

Képünk illusztráció. Májer Sándorné szakápoló beolt egy nőt az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájával Ottmár Edit háziorvos salgótarjáni rendelőjében 2021. február 11-én (Fotó: MTI / Komka Péter)

A lap több olyan emberről számolt be, akik a lemondó SMS ellenére megkapták a koronavírus-vakcinát valamelyik oltóponton. Több páciens azt mondta, hogy az orvosok és nővérek úgy várták őket, mintha nem lett volna lefújva a tömeges oltás.

Ennek az lehet az oka, hogy a vakcinákat kiszállították, és hétvégén telephelyenként ügyeleti jelleggel 1-5 oltóhelyet kell biztosítsanak azért, ha olyan ember jelenne meg az oltóponton, aki nem értesült arról, hogy elmaradt az oltás.

A 1818-as telefonszámon a Telexnek azt mondták: akiknek most elmaradt az oltása, az adatok újbóli egyeztetése után a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) fog SMS-t küldeni arról, hogy pontosan mikor és hol kerülhet sor az oltásra.

Egyébként másfél nap után kiderült az is, hogy a 1818-as telefonszámon lehet jelezni, ha valakinek az oltással kapcsolatban hiba csúszott az adataiba.

Védőoltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top