nlc.hu
Otthon

Elmarad a hétvégi oltás

Elmarad a hétvégi tömeges oltás

Minden jól halad, de mégsem.
oltás

György István a miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív Törzs tájékoztatóján elmondta, hogy „a hétre tervezett oltási program ütemesen és jól halad”, majd hozzátette, hogy az adatbázisban eltérnek az adatok, ezért

a hétvégén elmarad a tömeges oltás.

Ez azt a 74 ezer embert érinti, akiket AstraZenecával oltottak volna most hétvégén és erről sms-t is kaptak. Az államtitkár tőlük elnézést kért, és azt mondta, egy későbbi időpontban megkapják majd az oltást.

Tegnap kezdték meg a az sms-ek kiküldését, amikben szerepelt a védőoltás beadásának helye és ideje, valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca-vakcinával történik. Az üzenetben kérik, hogy az oltóponton mindenki pontosan jelenjen meg, és ha teheti, vigye magával a koronavirus.gov.hu oldalról kinyomtatható hozzájáruló nyilatkozatot.

Később kiderült, több olyan ember is behívtak, aki már megkapta az oltást, de volt olyan is, akinek 160 km-t kellett volna utaznia és nem ért volna haza a 8 órás zárás előtt. 

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top