nlc.hu
Aktuális

Halála után kapott védettségi igazolványt

Meghalt koronavírusban, majd védettségi igazolványt kapott

Egyre nagyobb a káosz a védettséget igazoló plasztikkártyák körül.

Védettségi igazolványt az kap, akit beoltottak, vagy átesett a koronavíruson. Előbbi esetben az igazolvány érvényességi ideje nincs kitöltve, megfertőződés esetén hat hónap a lejárati idő. Ha megállapítják, hogy antitestek vannak a vérben, négy hónapig érvényes az igazolvány. Csakhogy – ahogy azt már ebben az országban megszokhattuk – a plasztikkártyák körül is hatalmas káosz alakult ki. Az RTL Híradójának egy neve elhallgatását kérő nézője azt mondta, édesapjának is postáztak ilyet, miután elhunyt koronavírusban.

Meghalt koronavírusban, majd védettségi igazolványt kapott

Védettségi igazolványok (Fotó: RTL Híradó)

A férfi apja elsején halt meg kórházban, a védettségről szóló igazolást 17-én vette kézhez. A férfi szerint ez kegyeletsértő és egyben érthetetlen is.

Mások is panaszkodtak arról, hogy az érvényességi dátum hibás, egy nő kártyáján például májusi dátum szerepel, miközben március 8-án kapta meg a védőoltást. Egy öttagú család, akik egy időben estek át a betegségen, négy plasztikkártyát kaptak eltérő dátumokkal… De olyan is előfordul, hogy olyanoknak is kiküldik a kártyát, akik se beoltva nincsenek, se betegek nem voltak.

Az RTL érdeklődött az Operatív Törzsnél, de választ nem kaptak.

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top