nlc.hu
Aktuális

Elmondja az edző, hogyan és miért oltatta be magát soron kívül

Kihasználta az oltási program egyik kiskapuját: elmondja az edző, miért döntött így

A szerző elgondolkodott, legyen-e tisztességes, de végül arra jutott, hogy ezzel csak magát szívatná.
astrazeneca ampullában

Egy meg nem nevezett sportágban dolgozó, 39 éves, egészséges magyar edző, kedden, ismerősei révén sikeresen adatott be magának egy Szputnyik vakcinát. Ezzel kapcsolatban írt egy posztot az aggályairól. A bejegyzést a 444 szemlézte, a cikkből pedig kiderül, hogy a szerzőnek lelkiismeret-furdalása van, amiért beelőzte idősebbeket, pedagógusokat, közel 8.7 millió embert Magyarországon.

„Beelőztem a saját 74 éves apámat és 67 éves anyámat” – írja, hozzátéve, hogy nem így tervezte. Sokáig úgy gondolta, kivárja a sorát, hadd kapják meg előbb az egészségügyiek, a krónikus betegek, az idősek és a pedagógusok. De aztán felgyorsultak az események, és végül elfogadta az oltást. A döntésben befolyásolta az edzőt, hogy 50 játékost edz hetente, vagyis minden óvintézkedés ellenére alapvetően egy lehetséges fertőzésgócban dolgozik. 

„Harmadrészt, és engem ez lendített át a tű fokán, lószar van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend”

– fejtette ki, és véleménye lényegében egybevág a valósággal, az oltási program körülötti elképesztő anomáliákról mi is írtunk bővebben. 

A szerző azon is elgondolkodott, legyen-e tisztességes, de végül arra jutott, hogy ezzel csak magát szívatná, hiszen az is kiderült számára, hogy igen sokan járnak így el.

„Négynek egészségügyes rokon intézte, ketten az ominózus hétvégi AstraZeneca káoszban szereztek oltást. Utána szembejöttek a posztok social medián, hogy ki mindenki kapott már oltást. Aztán láttam, hogy a labdarúgó bírók megkapták a Pfizert. Illetve, hogy az optikusok is valamiért egészségügyi dolgozók, szóval ők is. Amikor megtudtam, hogy informális listák vannak a beugró helyekre, már meg se lepődtem.”

A 444 cikkéből kiderül, hogyan juthatott egyáltalán oltáshoz.

„Jelenleg nincs hivatalos rendszer vagy eljárás a beugrók behívására. Orvosok körül szerveződnek informális hálózatok, akik szállítják a neveket. Én is egy ilyen hálózaton keresztül jutottam oltáshoz. Egy fillérembe nem került, csak ismeretségembe. Ismertem valakit, aki ismert valakit.”

Írását ezzel zárja:

„Elvettem valaki elől a helyet. Egy olyan világban biztosan, ahol megtervezték és szervezték rendesen az oltások rendjét. Magyarország miért nem lehet ilyen világ?”

Koronavírus-járvány: itt tartunk most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top