nlc.hu
Egészség

Így roncsolja a tüdőt a koronavírus

„Életemben nem láttam ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladást” – ezt teszi a tüdővel a koronavírus

Fotókon mutatja meg az Uzsoki szakápolója, milyen roncsolást végez a tüdőn a koronavírus.

Döbbenetes képen mutatta meg Baji Anikó, az egyik fővárosi kórház triázsa, azaz sürgősségi szakápolója, milyen elváltozásokat okozhat a koronavírus az emberi tüdőben – írja a Blikk.

Fotókon mutatja meg az Uzsoki szakápolója, milyen roncsolást végez a tüdőn a koronavírus

Képünk illusztráció. Fotókon mutatja meg az Uzsoki szakápolója, milyen roncsolást végez a tüdőn a koronavírus (Fotó: Unsplash)

„Életemben nem láttam ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladást. Folyamatosan dolgozunk, megállás nélkül jönnek a láz, gyengeség, fulladás tünetekkel érkező betegek. Fiatalok, családok, öregek, gazdagok és szegények. Ez a nyavalyás vírus nem válogat – írja a posztban a triázs, majd ezzel folytatja:

Akik szerencsések és túlélik, nem tudhatják, hogy mennyire rombolta le a szervezetüket a betegség. Nem tudhatják, hogy vár-e rájuk valami krónikus keringési és légzőszervi betegség, poszttraumás-stressz később … etc. Mi is bele fogunk törni, de mindent megteszünk, ami tőlünk telhető és maximumot nyújtunk. De könyörgöm, ne legyen kérdés az oltás. Tök mindegy, melyik jön, csak legyen egy pajzsotok” – írja a bejegyzésében Baji Anikó, akivel januárban az nlc is készített egy interjút.

Ez a rút valóság, srácok :/ Elképesztő nyomás van rajtunk és ez csak a kezdet...

Közzétette: AKUT Szakasz – 2021. március 7., vasárnap

 

Cikkünkben Anikó elmondta, ő is bizonytalan volt az oltás miatt, hiszen az ember mindenben bizonytalan, amit nem ismer. „Muszáj tájékozódni, mielőtt döntést hozunk. Én ezt megtettem, és arra az elhatározásra jutottam, hogy van értelme az oltást beadatni” – emelte ki akkor is a szakápoló.

Még több hír a vakcináról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top