Akkora vihar volt éjjel, hogy templomtornyot döntött le Csokonyavisontán

F.C. | 2022. Május 28.
Fákat döntött ki, ágakat szakított le és épületeket, köztük templomot is megrongált az erős széllel érkező zivatar Somogyban.

Péntek éjjel főként a délnyugati határhoz közeli területeken tomboltak heves zivatarok. A viharokat kísérő felhőszakadás és szélvihar több helyen okozott gondot, többek között a Somogy megyei Csokonyavisontán ledöntötte a templomtornyot – számolt be az Időkép.

Íme a megrongálódott torony:

A Somogy megyei Csokonyavisonta református temploma, amelynek a viharban letört a toronycsúcsa – Fotó: MTI/Kovács Attila

Ez pedig a letört toronycsúcs:

Lekapta a vihar és a földre vitte a toronycsúcsot – Fotó: MTI/Kovács Attila

Ám nem csak a református templom rongálódott meg súlyosan Visontán. A komoly viharkárokról Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere is beszámolt. Mint Facebook-bejegyzéséből kiderül,  több mint 50 mm csapadék zúdult le – viharos szél kíséretében – a településre. “A vihar súlyosan megrongálta a települést ellátó rendszert, középfeszültségű hálózati hiba lépett fel. (…) Súlyosan megrongálódott a Kastély, az Öregek otthona beázott. A magán házakban keletkezett károkról folyamatosan jönnek az információk. Több út járhatatlanná vált” – írta.

Az MTI úgy tudja, a szombatra virradó éjjel Somogyba érkező viharban nem sérült meg senki, főként utakra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték tűzoltók segítségét.

Exit mobile version