Tovább emelkedik a palackozott ásványvizek ára

Á.K. | 2022. Július 18.
Növekednek a költségeik a gyártóknak, így azt kénytelenek áthárítani a fogyasztókra, bár csak a legszükségesebb mértékben emelnek.

Szinte minden ára meredeken kilőtt, miért jelentene kivételt ez alól a palackozott ásványvíz? Az elmúlt időszakban erősen megnövekedtek a gyártás, a szállítás és a termék-előállítás költségei is. Az energiaárak elszabadulása miatt felment a műanyag ára, többe kerül a PET-palack, a csavarzár és a címkék előállítása is, ráadásul a munkabéreket is emelni kellett. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség elnöke, Miklósvári Géza folyamatosan látja és tapasztalja a cégeknél a költségnövekedést, ugyanakkor azt is látja, hogy a cégek csak a legszükségesebb és elkerülhetetlen költségeiket építik be az áraikba – írja az infostart.

Egy palacknyi ásványvíz (Fotó: Pixabay)

Egyelőre még nem látni, hogy az energiaárak és az alapanyagárak mikor érik el a plafont. A szakember szerint az árakat elsősorban az energiaárak és a műanyag árának növekedése hajtja fel, és amíg ezeknek az ára nem áll meg, számítani kell a további áremelésekre is.

Exit mobile version