nlc.hu
Gasztro

Nyáron drágulhatnak az üdítők és az ásványvíz

Nyár elején jókorát drágulhatnak az üdítők, az ásványvizek és a joghurtok

A műanyag csomagolóanyagok jelentős drágulása okozhatja a legújabb áremelkedést a boltokban.

A pandémia miatt az olajfinomítók visszafogott teljesítménnyel működtek, ami kihatással volt a műanyag csomagolóanyagok gyártására is. Kevesebbet gyártottak belőlük, miközben a kereslet irántuk nem csökkent a világban, sőt Kínában és a tengerentúlon még nőtt is, ahonnan elkezdték elszívni az európai piactól ezeket a csomagolóanyagokat. Ez az árak drasztikus megnövekedéséhez vezetett, ami a G7 összeállítása szerint hamarosan a bolti termékek árában is megjelenhet – írja az atv.

Drágulhat nyáron az ásványvizek ára (fotó: Pixabay)

Drágulhat nyáron az ásványvizek ára (Fotó: Pixabay)

A változás elsősorban a műanyag palackos termékek, például az ásványvizek és az üdítők árában lehet látványos, az ásványvizek esetében például nyártól 10-15 százalékos emelkedést tapasztalhatunk. De drágulhatnak a poharas joghurtok és tejfölök, és ugyanez várható a műanyag flakonos tisztítószerek és tisztálkodószerek esetében is. Az olajipar felpörgése később hozhat árcsökkenést a csomagolóanyag-szektorban és így akár a boltokban is, de ismét hosszú idő lesz, mire ezt megérezhetjük. A húsok árának emelkedése után tehát egy újabb termékcsoportért kell mélyebbre nyúlnunk a pénztárcánkba.

PET-palackokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top