Egymást ették az állatok a nagykőrösi horrortanyán

F.C. | 2022. Augusztus 07.
Brutális körülmények uralkodtak egy 40 év körüli házaspár gazdaságában.

Az elpusztult állataik tetemével etette éhező, láncon tartott kutyáit egy nagykőrösi házaspár – számolt be a Tények. Egy tanyán éltek a város mellett és rengeteg beteg szarvasmarhát, disznót, sőt 14 lesoványodott kutyát is találtak náluk. Az ebeket munkagépekhez láncolva tartották.

Mintegy 15 szarvasmarháról és szamárról is volt szó. Ezeknek a többsége azonban nem volt megfelelően ellátva. A kutyák rövid láncon voltak kikötve, naptól, széltől és esőtől nem védett helyen. Nem voltak megfelelően vízzel ellátva” – mondta el Nisóczi József Levente, a megyei főügyészség szóvivője.

A haszonállatoknak a saját piszkukban kellett feküdniük, így a fertőzések miatt több állat is elpusztult, de a gazdák az elszállításukról sem gondoskodtak. Az éhező állatok az elhullott borjúk tetemein kívül nem kaptak mást enni.

2021-ben 9 kutyát menhelyre vittek tőlük, de nem koboztak el minden állatot a házaspártól, akikkel két gyerek is él. A Nagykőrös melletti gazdaságban azonban azóta sem javultak a körülmények: az udvar tele van lomokkal, az állatokat apró területen zsúfolták össze.

A tanya tulajdonosai ellen most állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség. A vádemelés ellenére a házaspár azonban továbbra is tarthat állatokat, de rendszeresen ellenőrzik őket, hogy betartják-e a megfelelő tartási körülményekre vonatkozó szabályokat.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények – videó

Exit mobile version