Lebukás: egy hónapig nem árulhat alkoholt az egyik hazai Tesco

nlc | 2022. November 04.
Nem ez volt az első eset, korábban is kiszolgáltak már 18 évnél fiatalabbakat alkoholos itallal.

A Mikepércsi úti Tesco áruházban november 27-ig technikai okokra hivatkozva nem árusítanak alkoholtartalmú italokat. Történt mindez azért, mert egy próbavásárlás során egy 18. életévét be nem töltött vásárlónak alkoholt adtak el, és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal emiatt az üzletben az alkoholtartalmú italok kiszolgálását és értékesítését 30 napra megtiltotta, valamint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, írja a Dehir.hu.

A vonatkozó jogszabály értelmében a fogyasztóvédelmi hatóság köteles megbírságolni azokat, akik 18 év alattiaknak adnak el alkoholt vagy dohányterméket. Emellett a hatóság hozhat olyan szankciót is, hogy egy időre megtiltja az alkoholos italok vagy dohánytermékek forgalmazását, ismétlődő jogsértések esetén pedig egy időre be is zárhatja az adott üzletet vagy vendéglátóipari egységet.

Fotó: Google Maps

Ugyan a Mikepércsi úti Tescóban feliratok figyelmeztetnek arra, hogy bizonyos kor alatt nem lehet alkoholt venni, és az önkiszolgáló pénztáraknál ha valaki alkoholos ital vonalkódját húzza le, csak akkor tudja befejezni a vásárlást, ha egy dolgozó egy kóddal engedélyezi azt. A Dehir.hu szerint nem először szolgáltak ki fiatalt alkohollal, 2018-ban is megbuktak egy próbavásárláson, akkor két hétre tiltották meg nekik az alkoholtartalmú italok árusítását.

Exit mobile version