Megtiltották a diákoknak, hogy óra közben a mosdóba menjenek

nlc | 2022. December 31.
Felháborodtak a szülők, miután az egyik brit iskolában tilos kimenni a diákoknak óra alatt a wc-re.

A bristoli Patchway Community School tanulói már csak a reggeli szünetben, ebédidőben vagy az iskola végén mehetnek ki a vécére, a szülőket pedig megdöbbentette az új szabályzat. A döntés miatt a szülők sürgős találkozót követeltek az igazgatótól, attól tartva, hogy a gyerekek egészsége veszélybe kerül.

Nem csak alapvető emberi joguk, de egészségügyi probléma is lehet, ha nem mehetnek ki wc-re” – mondta Lucy Cox a The Sunnak. Az ötgyermekes anya 14 éves lánya jár az érintett középiskolába és nem érti, hogy várja el az iskolavezetés, hogy a 700 diák a rövid szünetekben használja csak az öt mosdót.

Tanítási időben zárva maradnak a mosdók (Fotó: Getty Images)

Voltak szülők, akik azzal érveltek, hogy a börtönökben sem ilyen szigorú a wc-használati rend, mások azon akadtak ki – joggal – hogy miért kell a menstruáló kamaszlányokat azzal büntetni, hogy nem mehetnek akkor ki a wc-re, amikor szükséges.

A szülők úgy vélik, hogy az iskola új szabályzata a múltbeli vandalizmusokhoz kapcsolódik, és most az intézmény „mindenkit megbünt néhány gyerek tetteiért”.

Az iskola azt mondta, hogy a döntés szerves részét képezte annak biztosítása, hogy a WC-ket gondosan és tisztelettel kezeljék, hogy biztonságos és tiszta környezetet biztosítsanak a tanulók számára. A Patchway Community School szóvivője azt mondta: „Minden diák hozzáférhet a WC-hez az egész tanítási nap során.” Azt ígérik, felül fogják vizsgálni a döntés.

Exit mobile version