Jövő héten havazhat

nlc | 2023. Március 25.
Hétfőn komoly lehűlés jön, kedden hózáporokra is számítani lehet.

Rosszra fordul az időjárás, bár március utolsó hete indul hétfőn, jelentős hidegfront érkezik, szélviharokkal, kedden pedig hózáporokkal – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Hétfőn reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, legkésőbb a Tiszántúlon. Hazánk nagy részén felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé húzódik, mögötte szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is előfordul, északkeleten, illetve a hegyekben pedig havas eső is lehet. Késő délutántól már csökken a csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 2, 8, a maximum 7, 15 fok között alakul.

Hózáporok, március végén (Fotó: Pexels.com)

Kedden felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső, zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szerdán felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, északkeleten reggelig néhol havas eső, hó is hullhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Hajnalra általában -7 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett északkeleti vidékeken -8, -10 fokot is mérhetnek. Délután 8, 15 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Exit mobile version