Aktuális

Szombat estére megérkezik a havazás

Időjárás koronavírus idején: hó, havas eső és hideg.

Erős lehűléssel folytatja a tavasz, az Időkép előrejelzése szerint szombat estére többfelé válthat havas esőbe, havazásba az eső, és a jövő hét első felében is van esély némi hóra.

Szombat estére megérkezik a havazásSzombaton hidegfront érkezik Magyarországra, ennek következtében 15 fokkal is visszaesik a hőmérséklet. Eső, zápor és zivatar is érkezik a lehűléssel, késő délutántól az északi hegyekben, estétől máshol is egyre többfelé havas eső, havazás válthatja az esőt. Nagy mennyiségű hóra azonban nem kell számítani, a szilárd halmazállapot idején már szűnni, gyengülni fog a csapadék, így kevés megmaradó hó főként a hegyekben hullhat

A jelenlegi számítások szerint hétfőn keleten, délkeleten fordulhat elő kisebb hóesés, máshol a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhat ki hózápor. Reggel már mindenhol fagyni fog, napközben sem lesz melegebb 0, +5 foknál. Ráadásul a szél is többfelé erős marad.

Hószállingózás, kisebb havazás még kedden és szerdán is előfordulhat, majd jöhet az enyhülés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top