nlc.hu
Aktuális

Időjárás március végén

Jövő héten havazhat

Hétfőn komoly lehűlés jön, kedden hózáporokra is számítani lehet.

Rosszra fordul az időjárás, bár március utolsó hete indul hétfőn, jelentős hidegfront érkezik, szélviharokkal, kedden pedig hózáporokkal – írja előrejelzésében a kiderul.hu.

Hétfőn reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, legkésőbb a Tiszántúlon. Hazánk nagy részén felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé húzódik, mögötte szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is előfordul, északkeleten, illetve a hegyekben pedig havas eső is lehet. Késő délutántól már csökken a csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 2, 8, a maximum 7, 15 fok között alakul.

kutya ül a hóban

Hózáporok, március végén (Fotó: Pexels.com)

Kedden felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső, zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szerdán felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, északkeleten reggelig néhol havas eső, hó is hullhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Hajnalra általában -7 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett északkeleti vidékeken -8, -10 fokot is mérhetnek. Délután 8, 15 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top