Drámai éjszakán vannak túl az olaszországi lakosok, több tartomány is víz alá került

nlc | 2023. Május 17.
Négyen eltűntek, hárman pedig életüket vesztették az Emilia-Romagnát érintő áradás miatt. A helyzet kritikus és a lakosok drámai éjszakán vannak túl. Jelenleg is zajlanak a mentések, az egyikről pedig videó is készült.

Magyarországon az elmúlt hétben egy hónapnak megfelelő mennyiségű eső esett, azonban Olaszországban jóval drasztikusabb a helyzet. Emilia-Romagnában pár nap alatt félévnyi mennyiségű eső zúdult le, aminek következtében a folyók kiléptek a medrükből és városokat önt el a víz, aminek következtében többen meghaltak vagy eltűntek – írja a hvg.hu

Eddig ötezer embert evakuáltak, azonban négyen eltűntek és hárman életüket vesztették. Jelenleg öt megye régiója teljesen víz alatt van és a közlekedés is teljesen megbénult. A helyszínre több tűzoltóegység is érkezett, illetve csaknem húsz helikopterrel végzik a mentést.

A tűzoltó egy áldozat kezét fogja, hogy megnyugtassa (Fotó: Getty Images)

Egy férfi éppen a birtokán próbálta biztonságba helyezni a mezőgazdasági gépeit, amikor elsodorta az ár, akinek később találták meg a holttestét. A lakott területeken éjszaka is csónakokkal mentik az embereket, reggeltől pedig búvárok is keresik az eltűnteket.

Az egyik mentésről videó is készült, amin az látható, hogy egy nő segítségért kiabál, miközben kezében tart egy kisgyereket. Önkéntes mentők segítettek biztonságba helyezni őket.

Gian Luca Zattini, Forli polgármestere arra kérte a lakosokat, hogy a drámai éjszaka után ne a tulajdonaikat, hanem a saját életüket mentsék a vészhelyzetben.

Exit mobile version