nlc.hu
Aktuális

Egyhavi csapadék esett a Dunántúlon

Valahol egyhavi csapadék esett, és még nincs vége az esőzésnek

A hét első felében marad a csapadékos és a megszokottnál hűvösebb időjárás.
Egy pár esernyő alatt sétál a heves esőben

A vasárnapi egész napos eső eláztatta a országot, a legtöbb csapadék a Dunántúl keleti, déli részén hullott, de az északi tájak sem maradtak ki a jelentős öntözésből.

A legtöbb esőt az Időkép györkönyi automatája mérte a paksi járásban, ott hétfő reggelig 57 milliméter csapadék esett, ami csaknem egyhavi mennyiségnek felel meg.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a következő napokban is marad a csapadékos időjárás és a megszokottnál hűvösebb.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre számíthatunk. Az északkeleti szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 között alakul. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a melegebb időre.

Szerdán a legtöbb helyen szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap, eközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Többfelé alakul ki zápor, középen és keleten zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél a legtöbb helyen mérsékelt marad, de a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 15, délután általában 18 és 24 fok között valószínű, de nyugaton több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 14 és 20 fok között valószínű.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top