nlc.hu
Életmód

Hatalmas zivatar várható az elkövetkezendő egy hétben

Az elkövetkezendő egy hétben akár két hónapnak megfelelő csapadékmennyiség várható

Molnár László meteorológus szerint, a hét második felében hatalmas mennyiségű zivatarra számíthatunk, ami Magyarország nyugati, illetve délnyugati tájait érinti legfőképpen. Az elkövetkezendő egy hétben akár 1, vagy akár 2 havi csapadékmennyiségre is számíthatunk.

Áprilisban még a jégeső és a zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, hamarosan pedig újabb hatalmas zivatarokra számíthatunk. A zivataros hétvége után egy anticiklonnak köszönhetően a hét eleje naposan, eső nélkül telik majd, azonban szerda este érkezik egy sekély ciklon. – írja a 24.hu.

Hogy mit is jelent ez pontosan? Molnár László meteorológus a 24.hu-nak elmondta, hogy ez a legcsapadékosabb időjárási szituáció, ami az év ezen részében csak kialakulhat a térségünkben.

Fekete esernyő az esőben

Fekete esernyő az esőben (Fotó: Getty Images)

A ciklon a Földközi-tenger keleti medencéjéből enyhén, illetve nagyon párás levegőt egyaránt szállít teljes Közép-Európába a Balkántól Lengyelországon át visszakanyarodva az Alpok keleti részéig. 

A héten a várható hőmérséklet 17-21 fok között lehet, ami csak 2-4 fokkal lesz hidegebb a megszokottnál, nagyobb gondot jelent azonban a csapadék mennyisége. A meteorológus szerint csütörtöktől a jövő csütörtökig a ciklon két hullámából 1, vagy akár 2 havi csapadékmennyiség is várható, ami leginkább Magyarország nyugati, délnyugati tájaira fog vonatkozni. Molnár László elmondása szerint, a hullámzó ciklon tekintetében, az idei év egyik legcsapadékosabb időszaka vár ránk. Az Alpok keleti területein akár 150-200 mm eső is lehullhat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top