nlc.hu
Utazás

Zivatar miatt figyelmeztetnek

Jégeső és viharos szél jöhet, hét megyére kiadták a figyelmeztetést

A következő napokban sem nyugszik meg az időjárás, záporok, zivatarok várhatók.

Tegnap meggy méretű jéggel csapott le a zivatar Kelet-Magyarországra, és több helyen vasárnap is előfordulhat hasonló. Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hét vármegyére.

Mint írják, napközben a déli és a középső területeken lesznek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisméretű jég (1 centiméteres jégátmérő) és néhol viharos (60 kilométer/órás) széllökés kísérheti.

A zivatar miatti figyelmeztetést Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna vármegyére adták ki.

Jégeső és viharos szél jöhet, hét megyére kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap erősen felhős, a Nyugat-Dunántúlon borult lesz az ég. A legtöbb napsütés az északkeleti megyékben várható. Délig a nyugati megyékben lehet kisebb eső, majd délután a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon akár több helyen kialakulhat zápor, néhol zivatar. Az ország északkeleti harmadán estig nem valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül, kevés helyen meg is erősödik, záporos gócok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 13 fok várható. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az időjárás a következő napokban sem nyugszik meg, a változóan felhős égbolt mellett előbukkan a nap, de záporok, zivatarok érkezhetnek, és több helyen élénk, néhol erős széllökések lehetnek – írja a Kiderül.hu.

Hétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 3, 10 fokról 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Három vármegye – Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt.

Kedden az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Összességében több körzetben előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A minimum általában 4 és 10, a maximum-hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Szerdán az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.Elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti, északi szél. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top