Százezer dollárt nyert egy sorsjeggyel, tantermeket építene a Maliban élő gyerekeknek

nlc | 2023. Június 01.
Souleymane Sana nem szeretné, ha a régi hagyományok nyomtalanul eltűnnének, ezért is támogatja a fiatalabb generációt.

Souleymane Sana, a 39 éves észak-karolinai tánctanár Maliból származik, és mivel szeretett volna segíteni a szülőföldjén élő gyerekeken, vásárolt egy sorsjegyet, és nagy szerencséje volt, nyert is 100 ezer dollárt

A férfi létrehozott egy nonprofit szervezetet, a Kono Gnaga nevű szervezet küldetése, hogy megismertesse a fiatalokkal a hagyományos mali tánc- és zeneművészetet.

Imádok táncolni, és szeretném, ha a Maliban élő gyerekek is megszeretnék. Úgy vélem, hogy a kultúra és az oktatás együtt jár” – nyilatkozta Souleymane Sana, aki reméli, hogy a fiatalabb generációk életben tartják majd a hagyományokat, nem hagyják, hogy őseik kultúrája a múlt homályába vesszen. 

 

Fotó: NC Education Lottery

Amellett, hogy Sane hagyományos mali táncórákat tart az Egyesült Államokban, amikor lehetősége nyílik rá, szülővárosába, Bamakóba utazik, hogy a helyi gyerekeknek is átadhassa tudását.

Jelenleg azonban nincs megfelelő hely erre, az órákat sokszor a szabadban tartják, és az a terv, hogy a nyereményéből épít majd egy művészeti központot. „Mindent megteszek, hogy minél több tanterem épülhessen a gyerekeknek. Ez az, ami igazán boldoggá tesz” – tette hozzá.

(via My Modern Met)

Exit mobile version