Táncolt a színpadon, nem kapta meg az érettségi bizonyítványát

S. Z. | 2023. Június 17.
Az iskolaigazgató nagy nyilvánosság és a családja előtt szégyenítette meg a diáklányt.

Örömteli pillanatok helyett megaláztatásban volt része egy középiskolai végzős diáknak Philadelphiában, miután nem adták oda neki az érettségi bizonyítványát.

Az eset a Philadelphia High School for Girls ünnepélyes bizonyítványosztó eseményén történt június 9-én. Amikor a 17 éves végzős diákot, Hafsah Abdur-Rahmant szólította az iskola igazgatója, a lány táncolva ment végig a színpadon, hogy átvegye az oklevelét. Ám az igazgató, Lisa Mesi emiatt nem volt hajlandó átadni neki az érettségi bizonyítványát, hanem a földön lévő kosárba dobta.

Állítólag korábban az igazgató figyelmeztette a diákokat, hogy a családjuk nem éljenezhet és nem tapsolhat, amikor megjelennek a színpadon. Ám ez a megalázó eljárás, amit az igazgató elkövetett, sokaknál kicsapta a biztosítékot.

„Ha úgy gondolták, hogy nem szabadna a színpadon keresztül táncolnom, akkor senkinek sem lett volna szabad integetnie, puszit küldenie vagy jeleznie. Úgy érzem, hogy ez ugyanaz, és egyáltalán nem igazságos – mondta Abdur-Rahman. – Annyira szégyelltem magam. Nem is tudtam élvezni az érettségi ünnepség többi részét.”

A tinédzser hozzátette, hogy a bizonyítványának átvétele nem csak saját maga miatt volt fontos, hanem a nővére emléke miatt is, akit 14 évesen öltek meg. Az ünnepség után, a színfalak mögött egyébként megkapta az érettségi oklevelét. 

A tankerület bocsánatot kért az érintett végzősöktől és családjaiktól, valamint közölte, hogy kivizsgálják az ügyet, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

(6abc)

(Kiemelt kép: Twitter/Marc Lamont Hill)

Exit mobile version