Féláron vehetünk ezentúl pékárut a Lidlben: kiterjesztették az élelmiszermentő akciót

nlc | 2023. Augusztus 16.
Az ország minden Lidl áruházában élhetünk a lehetőséggel.

A Lidl áruházakban tavaly novemberben hirdettek meg „Mentsük meg!” címmel élelmiszermentő csomagokat, és márciusban terjesztették ki az országos hálózat minden üzletére. Eddig csak zöldségekre-gyümölcsökre vonatkozott az ajánlat, az élelmiszermentő akció keretében egy 3,5 kilogrammos csomagot mindössze 399 forintért vásárolhatunk meg. A csomagokat az áruházak dolgozói állítják össze zöldségekből és gyümölcsökből vegyesen.

„A »Mentsük meg!« csomagokkal a még fogyasztható, de a külsőleg kevésbé tökéletes zöldségeket és gyümölcsöket szeretnénk megmenteni vásárlóinkkal együtt és támogatni őket az egészséges és fenntartható táplálkozásban”mondta el Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője a zöldség-gyümölcs mentés magyarországi bevezetésekor.

Édes és sós pékáruk is az akcióban / Fotó: Craig Hastings, Getty Images

Most az áruházlánc a pékárukat is becsatlakoztatja az élelmiszerpazarlás elleni küzdelembe. Az üzletek dolgozói 2 és 5 darabos egységcsomagokat állítanak össze az előző napról megmaradt, de fogyasztható pékárukból, amelyeket 50% kedvezménnyel vásárolhatunk meg. A csomagok sós és édes péksüteményeket is tartalmazhatnak.

„Az első ütemben elindított zöldség-gyümölcs »Mentsük meg« élelmiszermentő akciónk rendkívül népszerű, ez idáig több mint 615 tonna zöldséget és gyümölcsöt mentettünk meg vásárlóinkkal közösen. A sikeres tesztfázis lezárását követően pedig most már az országosan elérhető pékárucsomagokkal egészül ki a program” – foglalta össze Tőzsér Judit.

A zöldségekre, gyümölcsökre és pékárukra vonatkozó élelmiszermentő akciókban a Lidl összes magyarországi üzlete, összesen 197 áruház vesz részt. A féláron kapható pékárukat külön erre a célra kialakított állványon keressük a boltokban.

Exit mobile version