Így nézett ki a földrengés egy Békés vármegyei családi ház udvarában – videó

FEL | 2023. Augusztus 19.
Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Ahogy azt az nlc is megírta, szombat délelőtt földrengéseket észleltek hazánkban. Először Gyomaendrőd közelében a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak szombaton délelőtt; pár perccel később Túrkeve közelében, majd csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is földrengés történt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának jelentése szerint 11.13 perckor a Békés vármegyei Gyomaendrődtől mintegy tizenegy kilométerre több településen földmozgást lehetett észlelni. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Az obszervatórium később újabb közleményekben azt is megírta,

A délután folyamán utórengések jelentkeztek a térségben.

A szeizmológiai obszervatórium a Facebook oldalán látható egy videó, amit egy csabacsűdi család kertjében vettek fel, amikor épp elérte otthonukat a nagy erősségű első földrengés.

Egy szarvasi lakos azt írta a videó alatt, hogy nekik az otthonukban „recsegett a mennyezet és a fal megreccsent”, egy másik személy a fotelben érezte, amin ült, hogy mozog alatta a föld.

Exit mobile version