Legsúlyosabb büntetést kapta az alvó lányait baltával agyonverő férfi

Vad Rózsa | 2023. November 23.
Életfogytig tartó fegyházat kapott első fokon az aszódi gyilkos.

Az aszódi L. Tamás 2022. május 21-én, álmukban verte agyon lányait aszódi lakásán. Az aszódi családirtás után a rendőrök 26-án találták meg a 14 és a 16 éves lány holttestét. A gyerekek az előző napon érkeztek láthatásra Aszódon élő apjukhoz.

A meggyilkolt lányok évek óta rettegtek apjuktól, az idősebb lány csak azért volt hajlandó elmenni hozzá Vámosgyörkről, hogy húgát megvédje. A lányok édesanyja korábban négyszer jelentette fel volt férjét, kétszer kért ellene távolságtartást. A férfit három ügyben is elmarasztalták, mégis megillette a kötelező láthatás joga.

forrás: Tények videó

A korábban gépészmérnökként dolgozó L. Tamás

naplójában ezt írta: „Tettem legyen példa mindazon nőknek, akik kisajátítják a gyerekeiket és őket pajzsként maguk előtt tartva zsarolnak.” Egy cetlire pedig azt írta: „Borzasztóan rossz érzés, biztosan lehetett volna jobb forgatókönyv.” Tettei után a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, vonat elég ugrott és búcsúleveleket is írt – írta a Telex.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön hozta meg elsőfokú, nem jogerős ítéletét az ügyben. A férfi tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott – írta a Blikk. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig fellebbezéssel élt, a büntetés enyhítése érdekében. A vádlott nem vitatta a bűnösségét.

L. Tamás volt felesége a tárgyaláson ezt mondta:

„Sokan benne a szegény, elhagyott apukát látták, amit a gyilkosságig tökéletesen alakított. Tanulság legyen mindez másoknak, mert szülőként, tanárként, hivatalnokként, bíróként, ügyvédekként, rendőrként, családsegítőként, pszichológusként minden esetben a gyerekek jogait kellene előtérbe helyezni.”

Exit mobile version