nlc.hu
Aktuális

Aszódi gyerekgyilkos ügye

Retteg a börtönben az aszódi gyerekgyilkos – attól fél, hogy megölik

Azt állítja, nem emlékszik semmire, de az orvosok szerint beszámítható lehetett az öldökléskor.

Nincs bűntudata és emlékezhet a brutális mészárlásra az a férfi, aki a saját lányait gyilkolta meg egy baltával Aszódon – ezt állapították meg az elmeorvosi szakértők, miután megvizsgálták a családirtót – számolt be a Tények.

A gyilkos így akart bosszút állni azért, mert a válás után csak kéthetente láthatta a 14 és 16 éves lányát. A borzalmas tragédia egy ilyen láthatáson történt 2022 májusában. A gyerekek épp az apjuknál aludtak, amikor rájuk támadt egy baltával. Először Tímeával végzett, majd utána a másik szobában alvó Júliára sújtott le, mindketten azonnal meghaltak.

Csak napokkal később találtak rá a holttestükre, akkor a rendőrség  már eltűntként kereste őket. A szomszédoknak lett gyanús a lakásból terjengő szag.

A férfi – akit a szomszédok depressziós, magának való embernek ismertek – a kegyetlen öldöklés után megpróbált magával is végezni: egy vonat elé ugrott, azonban túlélte a balesetet.

A kétszeres gyerekgyilkos most attól fél, hogy megölik a börtönben. Aljas indokból elkövetett kettős gyilkosságért élete végéig rács mögött lehet.

Ma Magyarországon rendszeresen gyilkolnak meg nőket és gyermekeket családtagjaik, közeli hozzátartozóik. A közkeletű adat szerint hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak, ami évente nagyjából 50 áldozatot jelent, pontos adatokat azonban egyik hivatalos szerv sem ad közre nyilvánosan. 

A Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány alapítója szerint az ilyen tragédiák a rendszer hibái miatt történhetnek. –„Bántalmazó szülőnek is minden további nélkül megítélik a felügyelet nélküli kapcsolattartást. (…) Ez az a probléma, amiben a döntéshozók valamiért nem tudnak érdemben változást eszközölni” – hívta fel a figyelmet az eset kapcsán Mérő Vera. “Jogvédőként is nehezen feldolgozható, hogy az egyik nap egy kétségbeesett anya ír neked, és a másik nap szembesülsz azzal, hogy mindkét lánya, akit keresett, már nem él”nyilatkozta akkor.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top