nlc.hu
Aktuális

Jogvédő az aszódi gyerekgyilkosságról

Hiába kért segítséget az Aszódon meggyilkolt lányok édesanyja

Egy jogvédő szerint rendszerszintű probléma áll az aszódi gyerekgyilkosság mögött is.
aszódi gyilkosság

Depressziós, magának való embernek ismerik a szomszédok az aszódi apát, aki a gyanú szerint megölte két lányát, majd megpróbált öngyilkosságot elkövetni – tudta meg az RTL Híradó. A szomszédok még most is a brutális gyilkosság hatása alatt állnak.

Közben kiderült, hogy a lányok anyja a hét közepén egy jogvédő alapítványtól kért segítséget, miután már 3 napja nem tudott semmit a gyerekekről.

A rendőrök is jártak a háznál, ahol a gyerekek már holtan feküdtek, de nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a lakást. “Állítólag kétszer is kopogott be rendőr a hét folyamán, aztán elment” – nyilatkozta az egyik szomszéd. Végül létrával mentek fel a tűzoltók a férfi lakásához, nyitottak egy rést az üvegen, úgy jutottak be. 

A Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány alapítója szerint az ilyen tragédiák a rendszer hibái miatt történhetnek. “Bántalmazó szülőnek is minden további nélkül megítélik a felügyelet nélküli kapcsolattartást. (…) Ez az a probléma, amiben a döntéshozók valamiért nem tudnak érdemben változást eszközölni” – hívta fel a figyelmet az eset kapcsán Mérő Vera. “Jogvédőként is nehezen feldolgozható, hogy az egyik nap egy kétségbeesett anya ír neked, és a másik nap szembesülsz azzal, hogy mindkét lánya, akit keresett, már nem él” – nyilatkozta az RTL Híradónak.

A rendőrség szerint ők megtették a szükséges intézkedéseket, de vizsgálják az eljárást.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top