Világsztárok elleni bojkottot indított a Tiktok trend

CS.Á. | 2024. Május 11.
Felforgatta a Tiktokot az egyik felhasználó kritikája: kereszttűzbe kerültek a hírességek, bár van, aki szerint nem velük kellene foglalkozni.

Kiverte a biztosítékot, a Met-gála rongyrázása, ezért egyfajta sajátos büntetésbe kezdett a rajongók egy része: egyes sztárok bojkottjára szólítja fel a felhasználókat Tiktokon. Felháborodásuk oka az, hogy a gála fényűzése és a ruhaköltemények csillagászati árai csak még inkább elmélyítik a gazdagság és szegénység közti szakadékot.

A trend első lépéseként a @ladyfromtheoutside nevű felhasználó egy videót tett közzé. A felvétel első képkockáiként Hayley Kalil modell és influenszer látható, amint talpig jelmezben, valószínűleg humorosnak szánva azt mondja „Hagyják őket süteményt enni”.  Ez a mondat Marie Antoinette francia királynőhöz köthető, a francia forradalom idején így szólalt meg a szegényekről.  @ladyfromtheoutside pedig a videó további részében elmondja, itt az ideje letiltanunk az összes hírességet, influenszert és gazdagot, aki rendelkezésre álló erőforrásait nem használja mások megsegítésére. Gondolatmenetében pedig létrehozta a „digitine” kifejezés, amely a „digitális guillotine” szavak kombinációja, utalva Marie Antoinette sorsára, akit népével szemben elkövetett bűnei miatt lefejeztek.

A videó mostanra több mint 2 milliós megtekintésnél jár, hatására többen összeállították saját listájukat, melyeken rendre felbukkan többek közt Kim Kardashian, Kylie Jenner, Taylor Swift és Drake neve. Mások azonban arra hívják fel a figyelmet, ne engedjük meg magunknak, hogy fókuszt veszítsünk: a valósi segítséget az üzletemberektől és politikusoktól kell várnunk, őket kell felelősségre vonni, hiszen ők azok, akik ténylegesen hatással vannak mindennapi életünkre.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version